2. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015: Luukku 2

Joulukalenterin toisessa luukussa on luvassa "joulupipari"vinkki koirien herkutteluun! Resepti ei ole mun käsialaa, mutta ollaan se niin hyväksi todettu, että ajattelin jakaa tännekin.

Tarvitset:

2,5 dl kaurahiutaleita
75 g margariinia

pieni muru lihaliemikuutiota
4 dl kuumaa, keitettyä vettä
2 dl hyla-maitojauhetta
2 dl perunajauhoja
1 vatkattu muna
7,5 dl grahamjauhoja

Tee lihaliemi ja sekoita kaurahiutaleet ja margariini nesteeseen. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita joukkoon maitojauhe ja vatkattu muna. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja lisää ne taikinaan. Lopuksi lisää pikkuhiljaa grahamjauhot hyvin sekoittaen ja vaivaa taikina jäykäksi. Kauli taikina levyksi ja leikkaa piparimuoteilla paloiksi.

Paista 175°C n. 50 min. Mun uunilla jos pidän 50min ne melkein jo palaa, 40-45min on toiminu mulle hyvin! Keksit kovettuvat jäähtyessään.

Meidän koirille nämä tosiaan maistuu ihan satunnaisena herkkuna hyvin, ja kun taikinasta tosiaan tekee piparmuoteilla kuvoita, saa niistä oikein kivan ja persoonallisen näköisiä, suosittelen kokeilemaan!

Kertokaa ihmeessä kommentteihin myös jos teillä on jotain muita herkkuvinkkejä, ja kertokaa jos olette jo sattuneet kokeilemaan tätä reseptiä, ja mitä tykkäsitte!

8 kommenttia:

  1. Kiva idea, pitääkin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämmöstä ohjetta oon etsinyt jo viime joulusta lähtien ja nyt se taisi löytyä!

    Pysyyköhän nämä hyvin kasassa kypsinä? Eli eihän ne murustele ja mene heikosti palasiksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että tästä oli hyötyä! Ainakin kun tekee about ton paksusia kun mun kuvassa, niin ei hajoa ollenkaan, pysyy hyvin kasassa. :)

      Poista
    2. Okei, täytyy laittaa kokeiluun! :)

      Poista
  3. Joulupipareita olis tarkoitus meidänkin sesseille tehdä. Yhden ohjeen jo etsin mutta tää tuntu ehkä hieman paremmalta, joten taidankin kokeilla tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
  4. Mä tein viime vuonna Dinalle joulupipareita Mustin ja Mirrin ohjeella, johon tuli pussi Natures menu säilykeruokaa sekä vehnä- tai perunajauhoja. Tämä sun resepti kyllä vaikuttaa paremmalta ;-D

    http://silkkiturkit.blogspot.fi/2014/12/luukku-17-joulupiparit-koiralle.html

    VastaaPoista

Kiitämme kommentistasi! High five! Ylävitonen! Skitsolta pusu naamalle!